• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Przepisy na nowalijki

Przepisy na nowalijki

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on maj 10, 2018

Nowalijki to chyba najlepsze, co nas może spotkać po ubogiej w witaminy zimie. Taki zastrzyk składników odżywczych to prawdziwy rarytas, z którego powinniśmy czerpać pełnymi garściami. Najlepsze są oczywiście w postaci surowej, a żeby przyrządzić je właśnie w taki sposób wcale nie trzeba dużo czasu. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną Wam do gustu.

 

Pani Rzodkiewka

 

Składniki: kilka rzodkiewek, opakowanie serka twarogowego, kilka łyżek jogurtu naturalnego, pół ogórka lub dwa gruntowe, kilka ‘włosków’ szczypiorku, 2 łyżki sera feta, sól, pieprz.

 

Przygotowanie:  Jedną rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, a resztę w drobniutką kosteczkę. Z ogórka zostawiamy kilka plasterków, a resztę również drobniutko kroimy; szczypiorek siekamy, a ser feta rozdrabniamy. Serek twarogowy łączymy z jogurtem, dodajemy posiekane rzodkiewkę i ogórek, doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec posypujemy szczypiorkiem i rozdrobnioną fetą. Pamiętajmy, że feta również jest dość słona, więc nie przesadźmy z przyprawianiem.

 

Pasta szczypiorkowa

 

Składniki: pęczek szczypiorku, 3 jajka, łyżka lub dwie majonezu, odrobina musztardy, sól, pieprz.

 

Przygotowanie: Szczypiorek siekamy drobno, jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy, a następnie miażdżymy widelcem. Do jajek dodajemy majonez i musztardę, a gdy dokładnie je połączymy wrzucamy szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem.

 

Oryginalna botwinka

 

Składniki: pęczek botwinki, 2 ząbki czosnku, pół cukinii, garść koperku, garść natki pietruszki, 2 łyżeczki śmietany 30%, oliwa, sól, pieprz.

 

Przygotowanie: Botwinkę kroimy w małe kawałki, cukinię w pół-plasterki, czosnek w plasterki, a natkę i koperek siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i wrzucamy na nią czosnek. Podsmażamy delikatnie, a następnie dodajemy botwinkę i cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy i dolewamy trochę wody; przykrywamy patelnię i dusimy warzywa kilka minut. Śmietanę hartujemy łyżką polewki z warzyw i dolewamy na patelnię. Zmniejszamy ogień i trzymamy na ogniu jeszcze dwie minuty. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy i posypujemy koperkiem i natką.

No Comments do "Przepisy na nowalijki"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO