Klaudia Prusaczyk
Trener

Studentka II roku studiów magisterskich na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku. Członkini koła naukowego przy zakładzie Biotechnologii Żywności UMB, bierze udział w doświadczeniach naukowych na zwierzętach w zakresie wpływu żywienia (diety) na gospodarkę węglowodanową. W wolnych chwilach uwielbia gotować na swoich zasadach – zdrowo, pysznie i z miłością.
„Jako dietetyk, pomagam w szczególności osobom z zaburzeniami hormonalnymi oraz przyszłym mamom. Uwielbiam dzielić się swoją dietetyczną wiedzą i praktycznymi wskazówkami prosto z mojej kuchni, co może pomóc w zmianie stylu życia choćby jednej osoby.”

WYKSZTAŁCENIE

Uniwersytet Medyczny w Białymstoku na Wydziale Nauk o Zdrowiu, kierunek Dietetyka (licencjat i mgr w trakcie)
Udział w licznych konferencjach i targach z zakresu medycyny i sportu