• Opening Hours

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Contact

    Let's Keep In Touch!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    LEAVE A COMMENT

    Sending your message. Please wait...

    Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

    There was a problem sending your message. Please try again.

    Please complete all the fields in the form before sending.

Jesienne desery

Jesienne desery

By Joanna Zapolska | In Diet recipes | on November 30, 2018

W zasadzie nie ma pory roku, która nie byłaby odpowiednia na małe słodkie co nieco. Jednak jesienne długie wieczory mają ten specyficzny klimat, który sprzyja robieniem przedzimowych zapasów, dlatego warto uzbroić się wówczas w kilka zdrowych przepisów na niebanalne słodkości, które umilą nam wieczory pełne jesiennej słoty.

 

Deser z pigwą w tle

 

Składniki:

  • pigwa,
  • kilka śliwek,
  • 2 jabłka,
  • 2 gruszki,
  • cytryna,
  • niecałe pół szklanki ksylitolu,
  • kardamon

 

Przygotowanie:

W garnuszku zalewamy wodą obraną i pokrojoną w kostkę pigwę i gotujemy do miękkości. Na parze gotujemy obrane jabłka i gruszki oraz nieco krócej przepołowione śliwki. Do pigwy dodajemy ksylitol, szczyptę kardamonu, sok z cytryny i blendujemy na gładko. Jabłka, gruszki i śliwki kroimy na małe prostokąty i dorzucamy do pigwowego musu.

 

Zdrowe kuleczki

 

Składniki:

  • 5 łyżek sezamu,
  • szklanka wiórków kokosowych,
  • 8 daktyli suszonych,
  • 2 łyżki siemienia lnianego,
  • pół szklanki migdałów,
  • szklanka mleka ryżowego.

 

Przygotowanie:

Daktyle blendujemy na gładką masę; migdały, sezam i siemię lniane mielimy w młynku. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Formujemy małe kulki i pieczemy w 150 stopniach około 20 minut.

 

Rozgrzewające ciasto bananowe

 

Składniki:

  • 4 banany,
  • 1/3 szklanki oleju kokosowego,
  • 2 szklanki mąki owsianej,
  • cynamon,
  • kakao

 

Przygotowanie:

Rozgniecione widelcem banany łączymy z mąką i olejem, a następnie przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy cynamonem i odrobiną kakao i pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.

 

 

Jesienne batoniki

 

Składniki:

  • 4 małe jabłka,
  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • 4 łyżki muesli,
  • opakowanie galaretki malinowej,
  • pół łyżeczki startej skórki z cytryny

 

Przygotowanie:

Jabłka kroimy w ósemki, galaretkę rozpuszczamy w pół litra gorącej wody i odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia, a następnie blendujemy z jabłkami, skórką cytrynową i płatkami. Przelewamy masę do podłużnej formy wysłanej folią aluminiową i wstawiamy do lodówki, aby stężała. Po wyjęciu kroimy w nieduże prostokąty i posypujemy uprażonym wcześniej na patelni muesli.

No Comments to "Jesienne desery"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO