• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Kilka oryginalnych propozycji jak przyrządzić jajka na Wielkanoc

Kilka oryginalnych propozycji jak przyrządzić jajka na Wielkanoc

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on marzec 29, 2018

To, co najbardziej kojarzy się ze świętami Wielkiej Nocy to przede wszystkim kolorowe jajka. Najczęściej na nasz stół trafiają jako faszerowane połówki, dodatek do sałatki czy pasta; a gdyby tak tym razem podać je w łódeczkach ze skorupek?


Jaja w skorupkach

Składniki:

6 jajek,

2 łyżki majonezu,

4 pieczarki,

pół pęczka natki pietruszki,

odrobina masła,

pół pęczka szczypiorku,

bułka tarta,

sól, pieprz.

Przygotowanie:

Jaja gotujemy na twardo, studzimy i ostrym nożem przekrawamy na połówki razem ze skorupką. Wydrążamy je delikatnie, a białko z żółtkiem siekamy drobno. Pieczarki tarkujemy na grubych oczkach i podsmażamy na patelni nieprzywierającej bez oleju. Wystudzić. Następnie do miseczki z farszem jajecznym dodajemy pieczarki, posiekany drobno szczypiorek i natkę, majonez i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku i wypełnić farszem skorupki, a następnie posypać bułką tartą. Smażyć na niewielkiej ilości masła farszem do dołu, aż do zrumienienia.

Awokadowe oczko

 Składniki:

4 awokado,

8 jajek,

kilka ‘włosków’ szczypiorku,

kilka plasterków wędzonego łososia,

pieprz, sól.

Przygotowanie:

Awokado myjemy dokładnie i przekrawamy na pół wyjmując pestkę i jeśli potrzeba wydrążyć większą dziurkę, by zmieściło się w nią jajko. Przygotowujemy z folii aluminiowej łódeczki, które utrzymają nasze awokado w pozycji leżącej, a następnie do każdej takiej połówki wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy w 160 stopniach przez około 25 minut. Po tym czasie z jednej strony dekorujemy awokado pokrojonym drobno łososiem i posypujemy szczypiorkiem.

 

Tatar jajeczny z łososiem

 Składniki:

2 jaja,

400g łososia wędzonego,

czerwona papryka,

łyżka posiekanych oliwek zielonych,

ogórek świeży,

3 łyżki oliwy,

2 łyżki posiekanej drobno pietruszki,

2 łyżki posiekanej drobno prażonej cebuli,

sól, pieprz.

Przygotowanie:

Łososia, ogórka, paprykę i ugotowane jajka na twardo drobniutko siekamy. Wrzucamy je do jednej miski, dodajemy oliwę, natkę i cebulkę. Dokładnie mieszamy, a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do schłodzenia.

 

Jajka a’la serrano

 Składniki:

6 jajek,

6 suszonych pomidorów,

6 plasterków szynki typu serrano,

zioła prowansalskie,

łyżka oliwy,

sól, pieprz,

rzeżucha do dekoracji,

6 silikonowych foremek do muffinek.

Przygotowanie:

Foremki na muffinki smarujemy oliwą, a następnie układamy w nich szynkę tak, żeby utworzyła pełny kubeczek. Posiekane drobno suszone pomidory układamy na dnie szynki i wbijamy jajko. Oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Gotowe ‘babeczki’ dekorujemy rzeżuchą

 

No Comments do "Kilka oryginalnych propozycji jak przyrządzić jajka na Wielkanoc"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO