• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Propozycje na dania jednogarkowe

Propozycje na dania jednogarkowe

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on grudzień 6, 2016

Dyniowy gulasz

 

Składniki: 50dag dyni piżmowej lub hokkaido, marchewka, cebula, 40dag pomidorów z puszki, 20dag pieczarek, 3 ząbki czosnku, pół szklanki ugotowanej ciecierzycy, 2 łyżki posiekanej kolendry, 2 łyżki oliwy, laska cynamonu, łyżeczka curry, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, szklanka wody.

 

Przygotowanie: Cebulę i czosnek siekamy na drobno, marchew kroimy w plasterki, dynię i pieczarki w kostkę. Na oliwie podsmażamy cebulę, czosnek i marchew, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Zalewamy wodą i wrzucamy pomidory oraz dynię. Dusimy aż dynia będzie z zewnątrz robiła się miękka, wtedy dorzucamy pieczarki i ciecierzycę i jeszcze podgrzewamy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku. Na talerzu posypujemy posiekaną kolendrą.

 

Gulasz bakłażanowy

 

Składniki: 4 bakłażany, półtorej puszki pomidorów w zalewie, 2 łyżki kaparów, 3 łodygi selera naciowego, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 120g czarnych oliwek, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego, łyżka orzeszków piniowych, łyżeczka słodkiej papryki, pół łyżeczki ostrej i wędzonej papryki, sól, pieprz, natka pietruszki.

 

Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy na drobno, bakłażana i pomidory w kostkę, oliwki i  seler w plasterki. Na oliwę wrzucamy cebulę i czosnek, a następnie bakłażana. Przyprawiamy solą i chwilę smażymy. Następnie wrzucamy oliwki, pomidory i seler i zalewamy pół szklanki wody. Doprawiamy octem i przyprawami. Podgrzewamy aż bakłażan stanie się aromatyczny, ale niezbyt miękki. Następnie wrzucamy kapary i jeszcze chwilę podgrzewamy. Na talerzu podajemy z orzeszkami natką.

 

Gulasz cukiniowy

 

Składniki: cukinia, cebula, papryka czerwona, marchewka, pomidory z puszki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, pół łyżeczki ostrej papryki, imbiru i kurkumy, łyżka pasty curry, sól, pół szklanki wody

 

Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, marchewkę w plasterki, cukinię w połówki plasterek (razem ze skórką). Na oliwie podsmażamy cebulę wraz z przyprawami, dodajemy paprykę, marchew, pomidory i zalewamy wodą. Gdy marchew zmięknie dorzucamy cukinię i podgrzewamy około 10 minut. Podajemy z natką pietruszki.

No Comments do "Propozycje na dania jednogarkowe"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO