• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Pomysły na wielkanocne przekąski

Pomysły na wielkanocne przekąski

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on kwiecień 13, 2017

Zapewne nikt nie wyobraża sobie świąt Wielkanocnych bez radosnej atmosfery i pysznych przekąsek na stole. A gdyby tak jeszcze można je było bezkarnie podjadać nie martwiąc się zanadto o figurę? Jest to na pewno możliwe, o ile wcześniej zadbamy o odpowiednio skomponowane menu. Oto kilka propozycji na nietuzinkowe i bajecznie smaczne przekąski.

 

Wielkanocne muffinki

Składniki: 4 jajka, pół cebuli, ząbek czosnku, 10g sera z niebieską pleśnią, 100g szpinaku, 60g mozzarelli, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oliwa.

Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy tak, żeby się nie przypaliła, a następnie dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy szpinak i dusimy do zwiędnięcia liści, dalej dorzucamy pokruszonego sera pleśniowego i przyprawiamy do smaku. Gdy szpinak ostygnie łączymy go z roztrzepanym jajkiem i dorzucamy rozdrobnioną mozzarellę, a następnie przekładamy masę do papilotek na muffinki. Pieczemy je w 180 stopniach przez 20 minut.

 

Koreczki z indyka

Składniki: winogrona, 300g pieczonej piersi z indyka, pomidor, oliwki, 1/4 papryki, rzodkiewki, ogórek świeży, 150g sera z niebieską pleśnią.

Przygotowanie: Pierś z indyka, paprykę i ogórka kroimy w kostkę, pomidora w łódeczki, rzodkiewki na połówki. W każdym winogronie robimy nacięcie i umieszczamy w nim ser pleśniowy, następnie nabijamy go na wykałaczkę i dołączamy resztę składników w dowolnej kolejności. Aby koreczki dobrze stały, warto na spodzie umieścić np. ogórka.

 

Wielkanocne roladki

Składniki: szynka parmeńska (1 plasterek na 1 roladkę), jajka (pół jajka na 1 roladkę), świeża rukola, oliwa, pieprz.

Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki. Plasterki szynki lekko obsmarowujemy z jednej strony oliwą i nakładamy na nie po połówce jajka i sporą ilość świeżej rukoli, a następnie zawijamy szynkę w roladkę i oprószamy pieprzem.

 

Wiosenny kubek

Składniki: 100g pęczaku, cebula czerwona, awokado, 2 pomidory, 50g oliwek, szczypiorek z cebuli dymki, kilka listków pietruszki, 3 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz, 300ml wrzątku.

Sos: 2 łyżeczki soku z cytryny, 5 łyżek oliwy z oliwek, łyżeczka musztardy, sól, pieprz.

Przygotowanie: Pęczak zalewamy osolonym wrzątkiem i gotujemy ok. 35 minut. Cebulę, szczypiorek, oliwki i pietruszkę kroimy drobno, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na 10 minut. Składniki na sos łączymy ze sobą. Sparzone pomidory obieramy ze skóry i usuwamy gniazda, a następnie kroimy w drobną kostkę. Do ostygniętej kaszy dodajemy pokrojone w drobną kostkę awokado, schłodzoną mieszankę cebulową i sos. Dokładnie mieszamy i przekładamy do niskich szklaneczek najpierw cieńszą warstwę pomidorów, a na nią do końca wysokości szklanki kaszę. Odwracamy szklankę do góry nogami, tak by po zdjęciu szklanki utworzył nam się walec z pomidorową warstwą na górze. Skropić słupki oliwą i oprószyć pieprzem. Podawać z grzankami.

 

No Comments do "Pomysły na wielkanocne przekąski"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO