• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

LECZO Z INDYKA LUB KURCZAKA (danie białkowo-węglowodanowe)

LECZO Z INDYKA LUB KURCZAKA (danie białkowo-węglowodanowe)

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on wrzesień 18, 2013

Leczo to danie wysokobiałkowe z ograniczoną ilością węglowodanów. Do lecza można wykorzystać gotową mrożonkę lub świeże warzywa. Ograniczona kaloryczność wiąże się z zastosowaniem chudego mięsa w postaci piersi z kurczaka lub indyka. Zastosowany na koniec olej lniany podnosi walory smakowe dania. Leczo może być częścią posiłku obiadowego, czyli można go zjeść z kaszą, ryżem czy ciemnym pieczywem.

Składniki:

120g piersi kurczaka lub indyka

200g mrożonki warzywnej leczo (1/2 opakowania) lub świeże warzywa

15g koncentratu pomidorowego

sól niskosodowa, pieprz

2 g (1 łyżka) oleju lnianego lub oliwy z oliwek

Podgrzewamy patelnię, wkładamy pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka lub indyka i przykrywamy pokrywkę aby mięso uzyskało jasny kolor i lekko poddusiło się. Następnie dodajemy mrożone warzywa, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Ponownie przykrywamy patelnię i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Po uduszeniu i wyłożeniu na talerz dodajemy do 1 łyżkę oleju lnianego.

 

 

No Comments do "LECZO Z INDYKA LUB KURCZAKA (danie białkowo-węglowodanowe)"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO