• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Kolorowe sałatki na Wielkanoc

Kolorowe sałatki na Wielkanoc

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on kwiecień 14, 2017

Jeśli w czasie świąt myślimy często o konsekwencjach suto zastawionego stołu, warto więc zadbać o to, aby większą jego część zajęły sałatki. Dzięki temu unikniemy zbyt wielu dodatkowych kilogramów, za to z pewnością zadbamy o odpowiedni poziom witamin w organizmie. To zaś przełoży się na nasze świąteczne i poświąteczne samopoczucie.

 

Sałatka sardynkowa

Składniki: 200g sardynek, 2 jajka, czarne oliwki, 100g rukoli, ogórek świeży, łyżeczka białego octu winnego, łyżeczka oliwy, łyżka musztardy z gorczycą.

Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w łódeczki i zostawiamy do ostygnięcia. Musztardę, ocet i oliwę wymieszać dokładnie i połączyć z rukolą. Przełożyć ją na talerze, na to nałożyć odsączone z zalewy sardynki, a na górę łódeczkę jajka.

 

Sałatka z ciecierzycy

Składniki: puszka ciecierzycy, 12 pomidorków koktajlowych, 12 rzodkiewek, ogórek świeży, 3 łyżki orzeszków piniowych, garść listków mięty, 2 łyżki tahini, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz.

Przygotowanie: W małej miseczce dokładnie łączymy ze sobą oliwę, tahini, sok z cytryny, posiekaną miętę i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy odsączoną ciecierzycę. Pomidory i rzodkiewki kroimy w ćwiartki, ogórka w kostkę. Orzeszki prażymy na patelni i łączymy wszystkie składniki w jednej misce.

 

Świeża sałatka z kiełkami

Składniki: pół miski rożnych sałat (według uznania), pół świeżego ogórka, pęczek rzodkiewek, szklanka rzeżuchy, zielona część cebulki dymki, 250g białego włoskiego sera.

Sos: ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, łyżeczka musztardy, łyżka octu, sól, pieprz.

Przygotowanie: Sałaty drzemy na małe kawałki, rzodkiewkę kroimy w plasterki, ogórki w półplasterki, dymkę drobno i łączymy w dużej misce razem z rzeżuchą. Następnie łączymy ze sobą składniki na sos z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy do smaku. Polewamy mieszankę warzyw z w misce, a po wierzchu posypujemy pokruszonym białym serem.

 

Sałatka z groszkiem

Składniki: 400g cukinii, 200g groszku, 400g fasolki szparagowej zielonej, filiżanka ugotowanego ryżu, 100g orzechów włoskich, zioła według uznania, 5 łyżek oliwy, bazylia i sól.

Przygotowanie: Fasolkę i groszek gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. Fasolkę kroimy na małe kawałki, cukinię obieramy ze skórki i kroimy w nieduże paseczki, orzechy grubo siekamy. Oliwę mieszamy z wybranymi ziołami i przyprawiamy do smaku, polewamy nią warzywa i dorzucamy ryż i orzechy. Ostawiamy aby sałatka się przegryzła i posypujemy po wierzchu świeżyli listkami bazylii.

No Comments do "Kolorowe sałatki na Wielkanoc"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO