• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Kilka wielkanocnych propozycji na jajko w wersji light

Kilka wielkanocnych propozycji na jajko w wersji light

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on kwiecień 11, 2017

Wielkanoc nieodłącznie kojarzy się z kolorowymi jajkami. Oczywiście te przeznaczone do zjedzenia mogą być równie kolorowe, jak dekoracyjne. Warto jednak zadbać przede wszystkim o to, by jak najmniej nam zaszkodziły. Wszyscy wiemy, że przeładowanie organizmu takimi przysmakami jak majonez niezbyt dobrze wpływają na nasze zdrowie i samopoczucie, dlatego rozejrzyjmy się wcześniej za ‚lekkimi’ przepisami, by w ten świąteczny poranek móc się cieszyć ich wyjątkowym smakiem.

 

Jaja faszerowane

Składniki: 6 jajek, 200g chudej szynki, pomidor, cebulka dymka, 2/3 czerwonej papryki, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, sól i pieprz.

Przygotowanie: Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki, a następnie kroimy na połówki i wyjmujemy żółtko. Usuwamy z pomidora miąższ, a to co pozostało kroimy w drobną kostkę, cebulkę i paprykę również kroimy w drobną kostkę, szynkę zaś w cieniutkie paseczki. Wszystkie warzywa wraz z szynką i żółtkami mieszamy dokładnie w miseczce, a następnie przyprawiamy do smaku i dodajemy jogurt. Farsz przekładamy do jajek.

 

Kiełkowe jaja

Składniki: 4 jaja, 4 łyżki kiełków rzodkiewki, 2 łyżki jogurtu greckiego, sól, pieprz.

Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka miksujemy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Kiełki siekamy na drobno i dodajemy do masy, dokładnie mieszamy. Farsz przekładamy do jajek i posypujemy po wierzchu odrobiną kiełków.

 

Jajka we włoskim stylu

Składniki: 4 jaja, 16 oliwek, 80g suszonych pomidorów, 4 łyżeczki jogurtu greckiego, sól, pieprz.

Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Pomidory odsączamy z oleju i kroimy drobno, oliwki kroimy na 4 części, a następnie żółtka, pomidory, oliwki i jogurt miksujemy przez chwilę. Przyprawiamy do smaku i przekładamy farsz do jajek.

 

Koreczki z jajek przepiórczych

Składniki: 4 jajka przepiórcze, 2 plasterki polędwicy łososiowej, 2 ogórki kwaszone.

Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki. Ogórki kroimy w plastry, a każdy plaster szynki na 4 części. Nabijamy wykałaczką jajko, szynkę i ogórek.

 

 

No Comments do "Kilka wielkanocnych propozycji na jajko w wersji light"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO