• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Kilka przepisów na brukselkę, które pomogą wam ją pokochać

Kilka przepisów na brukselkę, które pomogą wam ją pokochać

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on luty 20, 2018

Nie tylko większość dzieci nie lubi brukselki, również my dorośli mamy z nią czasem problem. Jej niezbyt przyjemny zapach wydzielany podczas gotowania również nam nie pomaga, a przecież pod względem wartości odżywczych to prawdziwa perełka. Jak się jednak okazuje diabeł tkwi w przepisie, bo istnieją takie, dzięki którym będziemy ją przyrządzać i jeść z przyjemnością.

 

Brukselka na chrupiąco

 Składniki: 1kg brukselek, 2 łyżeczki pasty miso, łyżka oleju z pestek winogron, łyżeczka sosu sojowego, półtorej łyżeczki miodu, 2 łyżki majonezu z oleju z awokado, łyżka octu ryżowego, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie: Brukselki kroimy na połówki i lekko wydrążamy, usuwając wewnętrzne liście, następnie obtaczamy je w oleju doprawionym solą i pieprzem i pieczemy na papierze do uzyskania chrupkości w 200 stopniach (około 25 minut).

W międzyczasie łączymy ze sobą ocet, miód, miso, majonez i sos sojowy, aby powstał gładki sos.

Brukselki podajemy na ciepło z sosem.

 

Jajecznica z brukselkami

 Składniki: 2 duże jaja, 2 filiżanki pokrojonych w plasterki brukselek, 2 łyżki oleju z awokado, pół szklanki ugotowanegowcześniej brązowego ryżu, pół łyżeczki sosu chilli, sól, pieprz

Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy brukselkę około 4 minut. Następnie dorzucamy ryż, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy aż ryż będzie ciepły, a następnie dodajemy sos chilli. Na drugiej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę oleju i wbijamy obok siebie dwa jaja i smażymy około 4 minut, aż białko się zetnie, a żółtko będzie lepkiej konsystencji. Jajko podajemy na brukselce z ryżem.

 

Sałatka z brukselką

 Składniki: 75 dag brukselek, 2 łyżki orzeszków piniowych, 1/4 szklanki startego na grubych oczkach parmezanu, półtorej łyżki oliwy z oliwek, 1/4 szklanki czerwonego octu winnego, łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu

Przygotowanie: Brukselki kroimy na pół, a następnie kroimy w cienkie plasterki. Orzechy prażymy chwilę na patelni i ostawiamy do ostygnięcia. Rozgrzewamy oliwę na patelni nieprzywierającej i podsmażamy brukselkę około 6 minut, aż do uzyskania złocistego koloru. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie zdejmujemy je z ognia, dodajemy ocet i dokładnie łączymy ze sobą. Przerzucamy do miski, dodajemy wiórki parmezanu i orzeszki.

No Comments do "Kilka przepisów na brukselkę, które pomogą wam ją pokochać"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO