• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Kilka pomysłów na wiosenne śniadanie

Kilka pomysłów na wiosenne śniadanie

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on czerwiec 8, 2018

Wiosna to czas wyjątkowy, bo nie tylko rośliny i zwierzęta mają ochotę budzić się do życia – ludzie również! To właśnie w tym czasie składamy najwięcej postanowień dotyczących zdrowia, aktywności fizycznej i diety, a ponieważ w tym czasie natura nas rozpieszcza, więc korzystajmy z tego pełnymi garściami i cieszmy się kolorowymi, pełnymi witamin i smakowitymi śniadaniami.

Sałatka jaglana

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej,

2 pomidory,

pęczek rzodkiewek,

2 cebulki czerwone ze szczypiorkiem,

100g chudej szynki,

łyżka majonezu,

sól, pieprz.

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, pomidory kroimy w kostkę (jeśli jest dość wodnisty usuwamy środek), rzodkiewkę, cebulę i szynkę również kroimy w kostkę, szczypiorek z cebulki siekamy drobno. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem.

Omlet ze szpinaku

Składniki:

250g mrożonego lub świeżego szpinaku,

4 jajka,

pół cebuli,

ząbek czosnku,

4 pomidorki sherry,

4 kulki mozzarelli w wersji mini,

gałka muszkatołowa, sól, pieprz,

łyżka oliwy.

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek miażdżymy i wrzucamy je na rozgrzaną oliwę. Podsmażamy do zrumienienia, a następnie dodajemy szpinak (jeśli jest świeży czekamy aż liście zwiędną i woda odparuje). Gdy pozbędziemy się nadmiaru wody doprawiamy szpinak szczyptą gałki, solą i pieprzem. Następnie zdejmujemy z ognia i łączymy szpinak z roztrzepanymi jajkami; stawiamy ponownie na ogniu, a na wierzchu układamy na przemian plasterki pomidorków i plasterki mozzarelli. Przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy, aż jajko z wierzchu się zetnie.

Kolorowe guacamole

Składniki:

2 dojrzałe awokado,

pomidor,

czerwona cebula,

pęczek kolendry,

sok z połowy limonki,

chilli w proszku, sól.

Przygotowanie:

Z awokado wydrążamy miąższ i rozgniatamy go widelcem, warzywa kroimy w drobną kostkę, a kolendrę siekamy drobno. Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku chilli i solą.

Twarożek rzodkiewkowy

Składniki:

250g twarogu,

pęczek rzodkiewki,

5 łyżek śmietany 18%,

sól, pieprz.

Przygotowanie:

W blenderze miksujemy wszystko na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem.

Kiwikoktajl

Składniki:

4 kiwi,

2 łyżki otrębów,

2 banany,

2 szklanki wody.

Przygotowanie:

Blendujemy wszystko na gładko i gotowe!

No Comments do "Kilka pomysłów na wiosenne śniadanie"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO