• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Grill w stylu fit

Grill w stylu fit

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on maj 18, 2018

Sezon grillowy rozpoczęty i jak co roku wszyscy dbający o figurę stają przed dylematem: jeść, czy nie jeść? Oczywiście tradycyjnej karkówki raz na jakiś czas nikt nie powinien sobie odmawiać, ale zachowywanie tej dość ‚tłustej’ tradycji może się negatywnie odbić nie tylko na naszym zdrowiu, ale i sukcesie dietetycznym. Dlatego właśnie pasjonaci kuchni fit wynaleźli takie grillowe przysmaki, które nie tuczą, a są naprawdę ‚palce lizać’!

 

Łososiowe szaszłyki

 Składniki:

20 dag łososia,

papryka (czerwona, zielona i żółta),

9 pomidorków koktajlowych,

4 łyżki jogurtu greckiego,

odrobina soku z cytryny,

2 ząbki czosnku,

sól, pieprz, przyprawy wedle upodobań.

 Przygotowanie:

Warzywa (oprócz pomidorków) i łososia kroimy w większą kostkę. Następnie razem z pomidorkami nabijamy na patyczki do szaszłyków. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy całość ulubionymi przyprawami. Kładziemy na tackę i opiekamy na grillu. W międzyczasie jogurt mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy szczyptę cukru. Gotowe szaszłyki podajemy z sosem czosnkowym.

 

Grillowane krewetki

 Składniki:

kilkanaście sztuk krewetek,

kilka plasterków świeżego ananasa,

3 ząbki czosnku,

4 łyżki oleju kokosowego,

łyżeczka sproszkowanego chilli,

łyżka kolendry,

limonka,

sól

 Przygotowanie:

W szklanej misce mieszamy ze sobą olej, chilli, odrobinę soli, posiekaną drobno kolendrę, sok z limonki i plasterki czosnku. Następnie w marynacie umieszczamy krewetki i odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie obieramy ananasa i kroimy w większe kawałki. Odsączone krewetki nabijamy na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z ananasem. Grilujemy kilka minut, często obracając.

 

Grillowany bakłażan

 Składniki:

duży bakłażan,

3 łyżki jogurtu greckiego,

90g sera feta,

3 rozgniecione ząbki czosnku,

sól, pieprz.

 Przygotowanie:

Bakłażana kroimy na centymetrowej grubości plastry i oprószamy solą. Odstawiamy na pół godziny. W tym czasie pozostałe składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku. Bakłażana przekładamy na tacki i grillujemy, a następnie nieco studzimy i na środek każdego plastra układamy łyżeczkę serowego farszu. Można każdy plasterek ułożyć w łódeczkę i przebić boki wykałaczką.

 

Faszerowane pieczarki

 Składniki:

8 dużych pieczarek,

mała cukinia,

cebula czerwona,

kilka pomidorków cherry,

papryczka chilli,

pół szklanki kaszy jaglanej,

oregano, oliwa

 Przygotowanie:

Kaszę gotujemy w dwóch szklankach wody, pieczarki obieramy z wierzchniej skórki i wydrążamy; cukinię i cebulkę kroimy bardzo drobno i podsmażamy na oliwie, a papryczkę siekamy na drobno. Cukinię i cebulkę łączymy z przestudzoną kaszą, dodajemy chilli i przyprawiamy do smaku. Takim farszem napełniamy pieczarki, a na wierzch układamy plasterki pomidorków. Grillujemy około 15 minut owinięte w folię.

 

 

No Comments do "Grill w stylu fit"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO