• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

Fit sałatki na świąteczny stół

Fit sałatki na świąteczny stół

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on marzec 28, 2018

Kolorowe sałatki są coraz bardziej popularne dzięki wielu kulinarnym blogom internetowym promującym zdrowe odżywianie, jednak często nasze zdrowe podejście nie obejmuje okresu świątecznego. Dajemy sobie wtedy wolną rękę, by nieco pofolgować i często niestety popadamy w przesadę, za którą płacimy niezbyt dobrym samopoczuciem po świątecznym. Dlaczego jednak nasz świąteczny stół koniecznie musi być przeładowany majonezem, czy innymi nazbyt tuczącymi dodatkami? Wystarczy sięgnąć po przepis jednocześnie pyszny i zdrowy, by cieszyć się świętami bez wyrzutów sumienia.

 

Sałatka wiosenna

 Składniki:

główka sałaty masłowej,

pół główki sałaty lodowej,

ogórek świeży,

pęczek rzodkiewek,

4 łyżki oliwy,

pół szklanki startego parmezanu,

2 łyżki musztardy francuskiej,

łyżeczka musztardy miodowej,

4 łyżki wody, łyżeczka miodu,

pół pęczka koperku,

łyżka soku z cytryny,

sól i pieprz.

Przygotowanie:

Sałaty opłukujemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórek i rzodkiewki myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. W miseczce łączymy ze sobą dwie musztardy, miód, oliwę, sok z cytryny, wodę i posiekany koperek. Sałatę polewamy przygotowanym sosem i posypujemy serem, a następnie dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

 

Sałatka jajeczna

 Składniki:

300g zielonej fasolki szparagowej,

4 jajka na twardo,

2 pomidory,

2 łyżki czarnych oliwek,

słoiczek filecików z anchois,

szczypta ksylitolu, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Z fasolki odcinamy końcówki  i gotujemy w wodzie ze szczyptą soli i ksylitolu, aż będzie lekko miękka. Następnie odcedzamy i odstawiamy na płaskim talerzu do ostygnięcia. W międzyczasie kroimy pomidory w większą kostkę i kładziemy na lekko ostudzone fasolki. Następnie układamy na nich jajka (obrane ze skorupki i pokrojone w połówki ćwiartek), oraz fileciki anchois. Całość posypujemy połówkami oliwek i skrapiamy odrobiną oleju z anchois. Oprószamy solą i pieprzem.

 

Sałatka szwajcarska

 Składniki:

200g żółtego sera,

200g szynki konserwowej,

6 ogórków konserwowych,

łyżka majonezu,

łyżka jogurtu naturalnego,

natka pietruszki, sól, pieprz.

 Przygotowanie:

Ser, szynkę i ogórki kroimy na paseczki, dodajemy do nich posiekaną natkę. W kubeczku łączymy ze sobą majonez z jogurtem i dolewamy do reszty składników. Łączymy dokładnie, a następnie doprawiamy do smaku.

No Comments do "Fit sałatki na świąteczny stół"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO