• Opening Hours

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Contact

    Let's Keep In Touch!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    LEAVE A COMMENT

    Sending your message. Please wait...

    Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

    There was a problem sending your message. Please try again.

    Please complete all the fields in the form before sending.

Kilka pomysłów na wiosenne śniadanie

Kilka pomysłów na wiosenne śniadanie

By Joanna Zapolska | In Diet recipes | on June 8, 2018

Wiosna to czas wyjątkowy, bo nie tylko rośliny i zwierzęta mają ochotę budzić się do życia – ludzie również! To właśnie w tym czasie składamy najwięcej postanowień dotyczących zdrowia, aktywności fizycznej i diety, a ponieważ w tym czasie natura nas rozpieszcza, więc korzystajmy z tego pełnymi garściami i cieszmy się kolorowymi, pełnymi witamin i smakowitymi śniadaniami.

Sałatka jaglana

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej,

2 pomidory,

pęczek rzodkiewek,

2 cebulki czerwone ze szczypiorkiem,

100g chudej szynki,

łyżka majonezu,

sól, pieprz.

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, pomidory kroimy w kostkę (jeśli jest dość wodnisty usuwamy środek), rzodkiewkę, cebulę i szynkę również kroimy w kostkę, szczypiorek z cebulki siekamy drobno. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem.

Omlet ze szpinaku

Składniki:

250g mrożonego lub świeżego szpinaku,

4 jajka,

pół cebuli,

ząbek czosnku,

4 pomidorki sherry,

4 kulki mozzarelli w wersji mini,

gałka muszkatołowa, sól, pieprz,

łyżka oliwy.

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek miażdżymy i wrzucamy je na rozgrzaną oliwę. Podsmażamy do zrumienienia, a następnie dodajemy szpinak (jeśli jest świeży czekamy aż liście zwiędną i woda odparuje). Gdy pozbędziemy się nadmiaru wody doprawiamy szpinak szczyptą gałki, solą i pieprzem. Następnie zdejmujemy z ognia i łączymy szpinak z roztrzepanymi jajkami; stawiamy ponownie na ogniu, a na wierzchu układamy na przemian plasterki pomidorków i plasterki mozzarelli. Przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy, aż jajko z wierzchu się zetnie.

Kolorowe guacamole

Składniki:

2 dojrzałe awokado,

pomidor,

czerwona cebula,

pęczek kolendry,

sok z połowy limonki,

chilli w proszku, sól.

Przygotowanie:

Z awokado wydrążamy miąższ i rozgniatamy go widelcem, warzywa kroimy w drobną kostkę, a kolendrę siekamy drobno. Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku chilli i solą.

Twarożek rzodkiewkowy

Składniki:

250g twarogu,

pęczek rzodkiewki,

5 łyżek śmietany 18%,

sól, pieprz.

Przygotowanie:

W blenderze miksujemy wszystko na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem.

Kiwikoktajl

Składniki:

4 kiwi,

2 łyżki otrębów,

2 banany,

2 szklanki wody.

Przygotowanie:

Blendujemy wszystko na gładko i gotowe!

No Comments to "Kilka pomysłów na wiosenne śniadanie"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO