• Godziny otwarcia

    Godziny otwarcia:X

    PONIEDZIAŁEK06:30 - 22:30 

    WTOREK06:30 - 22:30

    ŚRODA06:30 - 22:30 

    CZWARTEK06:30 - 22:30 

    PIĄTEK06:30 - 22:30

    SOBOTA08:00 - 21:00

    NIEDZIELA09:00 - 20:00

  • Kontakt

    Pozostańmy w kontakcie!X

    ADDRESSul. Warszawska 79A, 15-201 Białystok
    E-mail: maniacgym@maniacgym.pl

    MANIAC GYM A.B.H. Leszczyńscy s. c.

    Tel: +48 85 740 69 31

    Biuro 737206
    Recepcja 3056179

    Dodaj komentarz

    Wysyłamy Twoją widomość. Proszę czekać...

    Dziękujemy za wysłanie wiadomości! Odpiszemy jak najszybciej.

    Podczaqs wysyłania widomosci pojawił się problem, proszę spróbować ponownie.

    Proszę wypełnić wypełnić wszystkie pola widomości przed jej wysłaniem.

CO ZAMIAST LODÓW, CZYLI DIETETYCZNE DESERY NA ZIMNO

CO ZAMIAST LODÓW, CZYLI DIETETYCZNE DESERY NA ZIMNO

Przez Joanna Zapolska | w Przepisy dietetyczne | on maj 28, 2018

Wiosna to nieuchronna lodowa pokusa. Słońce praży, a my marzymy, by się nieco ochłodzić. Zazwyczaj nasz wybór pada na tradycyjne lody, jednak będąc na diecie nie jest to najlepsze rozwiązanie. Popatrzmy jak możemy pysznie i dietetycznie ochłodzić się w gorące dni.

 

Deser czekoladowy

 Składniki:

200ml mleka chudego,

200g jogurtu naturalnego,

3 łyżki dobrego kakao,

2 łyżki miodu,

2 łyżeczki żelatyny,

świeże owoce.

 

Przygotowanie:

Żelatynę zalewamy trzema łyżkami zimnej wody i odstawiamy, a gdy zacznie pęcznieć, podgrzewamy mleko w rondelku, dodajemy kakao i miód, dokładnie łączymy, a następnie dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy. Odstawiamy do ostygnięcia i na koniec mieszamy z jogurtem. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny i podajemy ze świeżymi owocami.

 

Wiosenny przekładaniec

 

Składniki:

2 owoce kaki,

6 łyżek jogurtu greckiego,

4 łyżki granoli,

2 łyżki amarantusa ekspandowanego,

miód.

 

Przygotowanie:

Kaki mielimy na gładką masę, a jogurt słodzimy miodem do smaku. Następnie w wysokiej szklance układamy warstwami: granolę, jogurt, kaki, granolę, amarantus, jogurt, mus. Schładzamy w lodówce.

 

Bananowa jaglanka

 Składniki:

szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,

banan,

pół szklanki mleka ryżowego,

kurkuma.

 

Przygotowanie:

Kaszę miksujemy z bananami i mlekiem na gładki krem i doprawiamy kurkumą. Wstawiamy do schłodzenia na pół godziny.

 

Sernik truskawkowy

 

Składniki:

opakowanie biszkoptów,

200g serka homogenizowanego,

500g jogurtu greckiego,

4 łyżki żelatyny,

3 łyżki ksylitolu,

50dag truskawek.

 

Przygotowanie:

Na spodzie formy układamy biszkopty. Dwie łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Jogurt mieszamy z serkiem i dosładzamy ksylitolem. Dodajemy schłodzoną żelatynę, dokładnie łączymy i wstawiamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wylewamy masę na biszkopty i ponownie wstawiamy do lodówki. W międzyczasie kolejne 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i dokładnie łączymy ze zmiksowanymi truskawkami i odstawiamy, by stężały. Po tym czasie przekładamy je na masę jogurtową i schładzamy ok. 2 godziny.

No Comments do "CO ZAMIAST LODÓW, CZYLI DIETETYCZNE DESERY NA ZIMNO"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 
COPYRIGHT ©VISUALPROMO 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED WITH LOVE BY VISUALPROMO